Work Experience in Statele Unite: Academic Year

Progarmul Academic Year in America, este operational din 1981 si este unul dintre cele mai bine organizate programe educationale interculturale.

Prin intermediul acestui program elevi din peste 30 de tari au posibilitatea de a vizita SUA si de a trai in cadrul unei familii americane in timp ce urmeaza cursurile unui liceu particular sau de stat.

Academic Year: De ce ati dori sa aplicati in acest program ?

Iata doar cateva motive care animeaza tineri din intreaga lume sa devina elevi participanti ai progrmaului Academic Year:

  • Ati aflat multe despre cultura si stilul de viata american prin intermediul cartilor, revistelor si televiziunii. Nu-i asa ca ati dori sa le experimentati direct?
  • Traind in cadrul unei familii americane si imbogatindu-va studiile in SUA aveti un excelent prilej de a va perfectiona cunostintele de limba engleza;
  • Realizandu-va studiile in SUA luati contact cu un sistem de invatamant diferit. Este vorba de un sistem mai flexibil in care aveti ocazia sa participati activ la planifiacrea si selectarea cursurilor cu care doriti sa va imbunatatiti educatia;
  • De asemenea, studiind dincolo de granitele tarii aveti posibilitatea de a va dezvolta personalitatea, de a deveni mai matur si mai independent, beneficiind totodata de caldura si supervizarea unui mediu familial.

Pot participa elevi cu varsta cuprinsa intre 15 - 18 ani, sanatosi atat din punct de vedere fizic cat si psihic, a caror medie a anilor de studiu este minim 7 si care au urmat cel putin 3 ani cursuri de limba engleza, iar media obtinuta la aceste cursuri este minim 7.

  • Se asigura o calitate academica excelenta a cursurilor bazate pe o perspectiva interdisciplinara asupra educatiei
  • Se asigura cazare la o familie gazda din SUA. Familiile gazda sunt voluntare, ele fiind foarte atent selectate de catre partenerii Work Experience din SUA dupa criterii care vizeaza dorinta de a gazdui un elev strain si deschiderea pe care o au fata de schimburile interculturale, precum si privitor la posibilitatile de care dispun pentru a furniza elevului un camin confortabil. Familia se asteapta si va face tot ceea ce poate pentru ca elevul sa se simta ca un adevarat membru al familiei.
  • Se asigura consiliere si ajutor atat din partea familiei gazda cat si din partea reprezentantilor Work Experience in orice problema care ar putea aparea. Fiecare elev se va putea adresa foarte rapid si direct coordonatorului local, care ii va oferi sprijin.
  • Un serviciu de 24 de ore ii va sta la dispozitia elevului in caz de urgenta.

In acest program se pot face inscrieri atat pentru un semestru (5 luni) cat si pentru un an scolar (10 luni). Programul se desfasoara in doua sesiuni cu inceput in ianuarie, respectiv in august.

Pretul programului pentru un an de zile este de 4500 USD sau 3500 USD pe un semestru. Acest pret include atat plasamentul si asigurarea medicala, toate taxele necesare procesarii dosarului in vederea obtinerii formularului DS 2019, asistenta pe toata durata desfasurarii programului, precum si consultanta in vederea recuperarii taxelor!

Pentru a aplica gratuit la acest program este necesar sa va inscrieti in baza noastra de date, alegand programul "Academic Year in United States". Inregistrarea gratuita in baza noastra de date, va face posibila vizualizarea profilului d-vostra de catre toti partenerii nostri externi ! Un C.V. complet trebuie sa contina si diplome, calificari, referinte sau alte documente care atesta pregatirea d-voastra profesionala! Vor fi luate in considerare doar aplicatiile ale caror de profile depasesc procentul de completare 50%. Va rugam sa va creati C.V.-uri complete pentru a va facilita obtinerea unor contracte cat mai avantajoase!

De asemenea toti aplicantii vor trebuie sa prezinte un cazier judiciar, adeverinta medicala de la medicul de familie cu specificatia clinic sanatos-apt de munca, adeverinta de la Ministerul Administratiei si Internelor Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea si Evidenta Pasapartelor, care sa ateste daca figurati sau nu cu interdictie legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor!

Programul Academic Year este autorizat in vederea folosirii formularelor DS-2019 pentru obtinerea vizei pentru studenti J-1 . Dupa obtinerea acordului si a formularelor din partea partenerilor Work Experience din USA elevii pot obtine formularul de viza de la agentia Work Experience, iar pe baza acestui formular vor primi viza.

Astfel, prin intermediul acestui program puteti deveni un tanar "ambasador" al Romaniei in SUA, impartasind colegilor americani si familiei gazda valorile propriei tari in timp ce, la randul dumneavoastra, invatati despre cultura lor.

In vederea autointretinerii elevii pot presta servicii marunte (baby sitting, gradinarit, distribuirea corespondetei) dar nu mai mult de 10 ore pe saptamana.

Pentru mai multe detalii despre ofertele curente, va rugam sa contactati echipa Work Experience.

Noutati

Targ de Joburi pe River Cruises!

Viziteaza Europa de-a lungul luxoaselor vase de croaziera. Work Experience organizeaza interviuri directe cu angajatorii in prima saptamana din luna Aprilie. Aplica acum online!

 

Targ de joburi in industria hoteliera - Grecia

Esti student sau non-student si doresti sa petreci o vara de neuitat in Grecia? Work Experience aduce angajatorii in Romania. Participa la interviurile de la Bucuresti din 27 Februrarie. Plecari imediate.

 

Work and Travel

Locuri de munca pentru studenti: Summer Work and Travel. Porneste cu Work Experience in experienta vietii tale!

work experience

Academic Year

Esti elev ? Studiaza un an intr-un liceu american.

work experience

Internship

Locuri de munca pentru absolventi. Acest program iti ofera oportunitatea inceperii unei noi cariere profesionale in SUA!

work experience

H2B

Locuri de munca pentru cei care nu sint studenti. Lucreaza pana la 10 luni in America prin viza H2B!

work experience

Profesori

Locuri de munca pentru profesori. Poti preda pana la trei ani in SUA. Procesare GRATUITA dosar!

work experience

Au Pair

Locuri de munca ca si Baby Sitter. Traieste experienta americana din interiorul familiilor americane!