Prima pagina  »  Aplicanti  »  Olanda

Work Experience - Locuri de munca in Olanda in Prelucrarea Carnii

Work Experience Olanda: Procesatori carne - Salariu si sporuri  

top

Contractul de munca cu agentia de munca temporara

Regulile pentru contractele de munca cu agentiile de munca temporara sunt stabilite in Contractul Colectiv de Munca pentru Lucratorii Temporari (NBBU-CAO), in care sunt cuprinse multe informatii. Cel mai important lucru este ca, lucrand ca angajat temporar, aveti dreptul la diferite contracte de munca cu o agentie de munca temporara.

Cum functioneaza sistemul?

In timpul fazei 1, care dureaza primele 26 de saptamani, lucrati in conformitate cu un contract de munca temporara care se termina in cazul in care va imbolnaviti sau in cazul in care munca pentru clientul agentiei se incheie. Dupa 26 de saptamani, treceti din faza 1 in faza 2, care dureaza la partenerul Work Experience de asemenea 26 de saptamani. Contractul de munca temporara faza 1 este atasat la acest indrumar.

Pensia

Incepand cu faza 2 veti participa la fondul de pensii.

Plata salariului

Pentru ca salariul sa poata fi platit avem nevoie de numarul dumneavoastra de inregistrare (BSN sau sofinummer), de o declaratie de impozit pe salariu si de o copie a actului dumneavoastra de identitate.

Salariul ce vi se cuvine pentru o sapatamana lucrata va fi platit in vinerea din saptamana ce urmeaza.

Salariul

Salariul este determinat de clasificarea functiei in Sectorul de Prelucrare a Carnii. In mod normal veti fi incadrat in asa numita treapta C cu 0 (zero) ani lucrati. Urmatoarele elemente sunt importante pentru dumneavoastra:

 • salariul saptamanal
 • spor pentru lucrul in schimburi si lucrul peste program
 • spor de deranj
 • prima de sfarsit de an
 • compensatia pe kilometru
 • marirea periodica a salariului

Si pentru a preveni orice neintelegere: partenerul Work Experience nu va retine nimic din salariu pentru costurile facute pentru intermediere si pentru indrumare.

Lucrul peste program si in schimburi

Se poate vorbi despre lucru peste program in momentul in care lucrati mai mult decat timpul normal de lucru. Sunteti obligat sa lucrati peste program pentru un timp scurt atunci cand angajatorul considera ca este necesar. Atunci cand lucrati in afara programului normal primiti un spor aditional.

Lucrul peste program

 • mai mult de 9 ore pe zi
 • mai mult de 42 ore pe saptamana
 • de luni pana vineri inclusiv: spor 25%

Ore in afara programului normal de lucru

 • de luni pana vineri inclusiv 18.00-22.00, spor 17%
 • de luni pana vineri inclusiv 22.00-24.00, spor 35%

Work Experience Olanda: Procesatori carne - Drepturi. Indatoriri. Asigurari  

top

Cazarea si inscrierea la primarie

Partenerul Work Experience va asigura cazarea. Partenerul Work Experience inchiriaza case normale, in care veti locui impreuna cu circa cinci-sase persoane. Veti imparti dormitorul cu un coleg. Daca si partenerul/partenera dumneavoastra lucreaza la noi avem grija sa aveti impreuna un dormitor. Locuintele noastre au o bucatarie si o baie. Noi controlam daca va folositi in mod adecvat de locuinta si daca nu risipiti gaz, electricitate si apa. In acest caz va trebui sa va fie retinuti bani din salariu. Acest lucru are loc numai dupa ce se va discuta cu dumneavoastra. In cazul in care veti locui in una din locuintele partenerului Work Experience, acesta se va ocupa de inscrierea dumneavoastra in administratia primariei unde locuiti.

Asistenta de catre un interpret

Se pune la dispozitie un interpret de limba romana, care va poate ajuta in multe situatii. In cazul in care mergeti la medicul de familie sau la dentist, sau daca trebuie sa mergeti la spital, atunci interpretul va merge cu dumneavoastra. Interpretul va ajuta de asemenea la completarea formularelor pentru Fisc si pentru alocatia de copii.

Asigurare completa

Sunteti asigurat complet la fel ca un angajat cu contract permanent. Inclusiv dumneavoastra platiti prima de asigurare in cadrul Legii Somajului si Legii de Asigurare pentru Ingrijire Medicala. Pe langa aceasta sunteti asigurat pentru Legea Generala pentru Costuri Medicale Deosebite, pentru Legea de Batranete si Legea Generala pentru Vaduvi si Orfani. In cazul absentarii pe caz de boala sunteti asigurat impotriva pierderii veniturilor (Legea Bolii).

Asigurare pentru ingrijire medicala

Toti locuitorii Olandei au o asigurare de baza pentru ingrijirea medicala. Continutul si prima de asigurare sunt stabilite in linii mari de catre guvern. Prima de asigurare pentru asigurarea de baza consta dintr-o parte variabila care depinde de venit, pentru care angajatorul plateste de asemenea o compensatie bruta stabilita prin lege.

Pe langa aceasta exista si o prima de asigurare nominala care va trebui platita de dumneavoastra. De acest lucru are grija partenerul Work Experience, care a incheiat o asigurare colectiva cu casa de asigurare CZ. In momentul in care incepeti sa lucrati, veti fi anuntat ca persoana asigurata la casa de asigurari CZ. Cateva saptamani mai tarziu veti primi contractul de asigurare si un card de asigurare. Prima de asigurare (net) va fi retinuta din salariu in fiecare saptamana.

Controlul de sanantate

Pentru clienti este important sa fiti sanatos pentru munca ce o veti efectua. De aceea veti fi controlat de un medic atunci cand incepeti munca. Trebuie de asemenea sa completati o lista cu intrebari despre starea dumneavoastra de sanatate.

Asigurare de deces

In cazul in care se intampla sa decedati in Olanda este foarte neplacut pentru familia dumneavoastra sa fie confruntata cu costurile mari legate de conservarea corpului neinsufletit in Olanda si transportarea acestuia in Romania. De aceea s-a incheiat o asigurare de deces prin care se plateste suma de 10.000 de euro in cazul in care se intampla sa decedati. Costurile legate de deces pe care partenerul Work Experience le face (de exemplu spital, morga, trasportul corpului neinsufletit) vor fi intai platite din suma primita de la asigurare, iar ceea ce ramane va fi platit familiei dumneavoastra.

Work Experience Olanda: Procesatori carne - Cum ma inscriu in program?  

top

Pentru a aplica gratuit la acest program este necesar sa va inscrieti in baza noastra de date. Inregistrarea gratuita in baza noastra de date, va face posibila vizualizarea profilului d-vostra de catre toti partenerii nostri externi ! Un C.V. complet trebuie sa contina si diplome, calificari, referinte sau alte documente care atesta pregatirea d-voastra profesionala! Vor fi luate in considerare doar aplicatiile ale caror de profile depasesc procentul de completare 50%. Va rugam sa va creati C.V.-uri complete pentru a va facilita obtinerea unor contracte cat mai avantajoase!

Pentru mai multe detalii despre ofertele curente, va rugam sa contactati echipa Work Experience.

Oferte Olanda!

Locuri de munca in Olanda in domeniul prelucrarii carnii.