Work Experience: Programul Work and Travel SUA

Programul Work and Travel ofera studentilor posibilitatea de a munci si calatori in S.U.A. pe perioada vacantei de vara. Te asteapta o experinta unica si sansa de a cunoaste mai multe despre stilul de viata american din punctul de vedere al cetateanului obisnuit si nu doar al turistului .

Programul Work and Travel destinat exclusiv pentru studenti este cel mai accesibil mod de a petrece 4 luni in Statele Unite. Viza J-1 va da dreptul legal de a munci pe teritoriul S.U.A. avand aceleasi drepturi ca orice angajat american pe o perioada de 4 luni. In functie de disponibilitatea ta de a munci poti avea legal mai multe slujbe cu conditia sa iti respecti contractul de munca initial. Economisesti bani, vizitezi si traiesti alaturi de americani si alti studenti de diverse nationalitati!

 • Vei avea ocazia sa intri in contact cu o oameni din toate colturile lumii, din diverse culturi; vei avea sansa sa iti faci noi prieteni si sa legi prietenii de lunga durata;
 • Vei dobandi experienta de lucru intr-un mediu cultural diferit, in cea mai dezvoltata tara capitalista;
 • Vei cunoaste o noua mentalitate, un nou stil de viata, vei putea vizita locuri pe care le-ai vazut doar in filme;
 • Iti imbunatatesti limba engleza si afli lucruri noi despre cultura americana;
 • Acum ai sansa sa inveti sa te descurci pe cont propriu, sa castigi libertate si distractie alaturi de alti tineri;
 • Ai siguranta unui serviciu profesionist;
 • Ai asistenta permanenta pe perioada sederii;
 • Ai garantia catorva mii de tineri care deja au avut cele mai placute experiente in AMERICA
 • Si nu in ultimul rand ai posibilitatea de a te intoarce acasa cu o suma frumoasa de bani !

Perioada in care studentii se pot afla in Statele Unite este cuprinsa intre 1 Iunie si 1 Octombrie a fiecarui an. Studentii au posibilitatea de a ramane in Statele Unite pentru maximum 30 de zile dupa ce perioada de lucru a expirat si numai pentru a calatori pe teritoriul Statelor Unite. Insa depasirea datei inscrise pe viza va crea dificultati pentru studenti in obtinerea pe viitor unor vize similare in SUA. Din acest considerent Work Experience recomanda tuturor studentilor intoarcerea in tara inainte de 1 Octombrie. Toti participantii au o asigurare de sanatate valabila pentru toata perioada sederii lor in Statele Unite.

Aveti doua optiuni pentru a participa in program:

Plasament Independent:

Work Experience permite studentilor sa-si gaseasca propria oferta de munca in urmatoarele conditii:

 • studentul isi gaseste singur contractul de munca si angajatorul din SUA , oferta de munca trebuie trimisa sponsorilor nostrii din SUA impreuna cu documentele necesare pentru verificarea si confirmarea ofertei.
 • studentul care aplica pentru aceasta varianta este responsabil pentru toate aranjamentele cu propriul angajator.

Oferta trebuie sa fie completata pe un formular tip numit Job Offer Work Experience Work Experience avand specificate clar:

 • numele companiei, adresa si numerele de telefon
 • tipul de slujba si o scurta descriere a acesteia
 • numarul de ore pe saptamana si salariul
 • informatii referitoare la cazare
 • durata contractului de munca (maxim 4 luni)

Plasament Premium:

Se adreseaza studentilor ce doresc un serviciu complet, care sa includa si oferta de munca. Contractele pe care noi le oferim sunt in domeniul turismului si serviciilor, in hoteluri, restaurante, parcuri de distractii, salvamari, etc. Salarizarea respecta cuantumul impus de legislatia din SUA pentru orice cetatean american.

 • Varsta cuprinsa intre 18 si 28 ani;
 • Student la zi in an de studiu intermediar la o faculate acreditata;
 • Situatie scolara buna
 • Cunoasterea limbii engleze la un nivel intermediar;
 • Studentii din anii termeni sint de asemenea eligibili insa pentru obtinerea vizei vor trebui sa poata dovedi legaturi puternice cu tara.

Informarea:

Pentru a primi toate informatiile despre programul Work and Travel si despre conditiile acestuia, va asteptam la unul din birourile Work Experience. Recomandam si utilizarea website-ului nostru ca metoda de informare, pentru aflarea mai multor detalii. Va oferim si cateva raspunsuri utile la cele mai frecvente intrebari. Detalii...

Interviul preliminar:

Fiecare aplicant al programului Work and Travel va sustine un interviu in limba engleza cu o persoana autorizata din cadrul firme Work Experience. La interviu, fiecare student se va prezenta cu carnetul de student cu notele trecute si vizat de catre secretariatul Universitatii.

Acceptarea in program si intocmirea dosarului:

Dupa sustinerea interviului, fiecare student acceptat va primi lista cu actele necesare si formularul de aplicare. Acesta este si momentul in care se semneaza contractul de mediere intre agentia noastra si fiecare aplicant.

Explicatie: studentii care nu studiaza sau nu locuiesc in orasele in care noi avem sedii pot trimite dosarul de aplicare prin posta iar interviul poate fi sustinut prin web cam.

Depunerea dosarului si achitarea comisionului de mediere:

Imediat ce ati depus dosarul cu actele necesare urmeaza achitarea comisionului de mediere. Informatii despre modalitatea de plata veti gasi in contractul de mediere incheiat dupa interviu.

Sosirea contractelor de munca:

Intr-un interval de maximum 2 luni de la data depunerii dosarului de aplicare, agentia nostra va pune la dispozitie contractele de munca. In acest interval vor fi verificate si ofertele de munca ale studentilor care au optat pentru varianta Self Placement a programului.

Plata taxei de program:

Dupa semnarea contractelor de munca fiecare aplicant va achita taxa de program si taxa SEVIS (35 $). Studentii care au optat pentru varianta Self Placement vor achita taxa de program in momentul confirmarii verificarii ofertei de munca.

Sosirea formularului DS-2019 si pregatirea pentru interviul de la ambasada:

De indata ce intreaga taxa de program a fost achitata, partenerii nostri din SUA vor pregati emiterea formularului DS-2019, necesar aplicarii pentru viza J1 si care va da dreptul de munca pe perioada programului. Acesta este momentul in care va veti pregati pentru interviul de la Ambasada SUA din Bucuresti prin achitarea taxei consulare (131 $ - taxa de procesare si 11 $ taxa pentru programare la interiviu). Ambele taxe se platesc in RON, la cursul BNR din ziua platii, la Banca Transilvania. Inainte de plecarea la Ambasada SUA va avea loc si verificarea dosarul pentru ambasada de catre o persoana autorizata din cadrul agentiei noastre.

Interviul la Ambasada SUA din Bucuresti:

Fiecare aplicant va sustine un interviu la Ambasada SUA din Bucuresti. Programarile pentru acest interviu se pot face personal sau de catre agentia noastra. Rezulatul interviului il veti primi imediat, iar ridicarea actelor se va face dupa cum urmeaza: Studentii acceptati vor primi actele (inclusiv pasaportul cu viza) in aceeasi zi, la ora 15. In cazul refuzului vizei, studentii vor primi actele chiar la interviu.

Explicatie: Studentii refuzati trebuie sa aduca in cel mai scurt timp (maximum 7 zile) formularul DS-2019 in vederea restituirii taxei de program conform contractului de mediere.

Seminarul de orientare si plecarea:

Toti studentii care au primit viza vor participa la un seminar de orientare organizat de agentia noastra. In cadrul acestuia veti primi materiale si informatii despre calatorie, sederea in SUA, asigurarile medicale, Social Security Number etc. De asemenea, agentia noastra va asista studentii in rezervarea si procurarea biletului de avion.

Asistenta pe parcursul intregii sederi in SUA:

Pe toata perioada sederii in SUA veti fi asistati de coordonatorii locali desemnati de partenerii nostri pentru fiecare zona. Veti avea un numar de telefon cu apelare gratuita, disponibil 24 de ore din 24, la care veti putea suna in caz de urgente. In plus, puteti contacta oricand agentia nostra in vederea solutionarii unor eventuale probleme.

Prima etapa (dosar Work Experience) :

 • 1. Formular de inscriere
 • 2. Fotocopie a carnetului de student inclusiv prima pagina care poarta sigla universitatii, precum si paginile care contin notele.
 • 3. Adeverinta de student cat mai recenta (pe anul in curs).
 • 4. Cazier
 • 5. Fotocopie a actului de identitate.
 • 6. Fotocopie a pasaportului cu vizele SUA anterioare - pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin inca 6 luni de la data întoarcerii din SUA;
 • 7. 2 poze 5/5 cm (zambind)
 • 8. CV in limba engleza - se completeaza online. Click aici pentru completare.
 • 9. Adeverinta Medicala
 • 10. Dovada de la MI ca nu aveti interdictie de parasire a tarii (Serviciul Pasapoarte). Va rugam sa ne contactati inainte de a merge la Serviciul Pasapoarte pentru a va elibera o adeverinta ca participant in program si pe baza careia vi se emite dovada respectiva

A doua etapa (dosar viza):

 • 1. Pasaport valabil. Copie dupa prima pagina a pasaportului (pagina in care apar informatii legate de nume, data nasterii, locul nasterii, nationalitate, numarul pasaportului, data de expirare a pasaportului). Studentii trebuie sa aiba un pasaport valabil pentru cel putin 6 luni dupa data de intoarcere din Statele Unite; Participantii care au avut o viza J-1 in trecut trebuie sa includa o copie a paginii din pasaport cu viza J-1;
 • 2. Copii dupa toate vizele din pasaport (inclusiv refuzuri de viza, prelungiri de pasaport etc.);
 • 3. Doua poze de tip special 5x5 cm (fundal deschis, parul prins în spate, fara ochelari, fara cercei).
 • 4. Formularul electronic DS 160, continand un cod de bara, se va completa on-line, dupa care se listeaza pe o imprimanta LASER, pentru a asigura o calitate superioara. Click aici pentru completarea DS 160.
 • 5. Formularul DS-2019 se va semna la biroul Work Experience în momentul depunerii dosarului complet pentru viza.
 • 6. Datele de plecare in SUA sa nu depaseasca vacanta universitara oficiala.
 • 7. Taxa de viza: 131 + 11 USD.
 • 8. Taxa SEVIS de 35 USD, dovada platii prin formularul I 901.

Detalii:

 • 1. Carnet de student - in original, vizat pe toti ani, notele trecute si semnate.
 • 2. Foaie matricola – cu notele pe toate semestrele incheiate, iclusiv sesiunea iarna. Aceasta va fi introdusa intr-un plic sigilat cu stampila unitatii si semnat de catre o persoana autorizata din cadru conducerii Universitatii. Este necesara semnatura si stampila rectorului pe foaia matricola.
 • In situatia in care documentele universitare nu au fost completate si stampilate de catre personalul de conducere al Universitatii, informatia ceruta trebuie adusa pe hartie cu sigla Universitatii si cu stampila Universitatii. Daca Universitatea nu va elibera documentatia in engleza, va rugam sa aduceti originalul, impreuna cu traducerea legalizata a documentelor.
 • 3. DS-2019 (este un act oficial emis de Guvernul american in baza caruia aveti dreptul sa munciti 3 luni pe teritoriul Statelor Unite. Pe acesta il veti semna la sediu in momentul depunerii dosarului).
 • 4. I-901 - este emis de Guvernul American si reprezinta dovada platii taxei SEVIS.

Studentii pot aplica pentru slujbe disponibile oricarui rezident permanent in Statele Unite, mai putin urmatoarele:

 • Slujbe de natura domestica (baby-sitter, Au Pair, servitor, etc.);
 • Slujbe de natura medicala (asistenti sau orice alte slujbe care ar implica administrarea de tratament, stabilirea de diagnostice, consultarea psihica sau psihologica a unor pacienti);
 • Consilier de tabara;
 • Personal de orice fel pe nave sau avioane;
 • Profesor sau asistent de profesor;
 • Agent de vanzari.

Mai multe detalii despre domeniile in care veti lucra si precum si oferta noastra puteti gasi la sectiunea Locuri de Munca.

Viza J-1 este eliberata pentru a lucra in SUA pe baza formularului DS 2019. Acest formular nu poate fi eliberat decat de un singur angajator, acesta fiind singurul la care puteti sa lucrati legal in baza formularului DS 2019 emis. Un al doilea serviciu la alt angajator poate fi acceptat doar cu acordul in scris al Work Experience.

Cele mai multe slujbe vor fi platite cu aproximativ 7-10 USD/ora. In orice situatie, studentii vor fi platiti cel putin salariul minim pe economie din statul in care vor lucra. Acesta este la nivel federal de 5,15 USD pe ora. Exista cateva state care au un salar minim mai mic decat cel stabilit la nivel federal. Participantii ale caror locuri de munca implica si acordarea de bacsisuri, pot primi un salar minim mai mic decat salariul minim pe economie dar nu mai putin de 2.17 USD pe ora.

Pentru cei care au propria lor oferta de munca si doresc sa se inscrie in programul Summer Work and Travel, prin optiunea Plasament Independent, vor trebui sa achite taxa de program de 650 USD.

Cei care nu reusesc sa isi procure singuri o oferta de munca, pot apela la serviciile Work Experience prin optiunea Plasament Premium. Pretul acestei optiuni de program este de 850 USD si include un loc de munca pe o perioada de pana la 4 luni in unul din domeniile: hoteluri, restaurante, magazine, casinouri, terenuri de golf, salvamari, etc.

Serviciile noastre includ:

 • asigurare medicala pe perioada sederii in SUA in conformitate cu prevederile legale din SUA;
 • obtinerea formularului DS 2019 si procesarea dosarului pentru Ambasada SUA ;
 • asistenta in completarea formularelor necesare solicitarii vizei J1;
 • asistenta 24/7 pe toata durata desfasurarii programului atat din partea noastra cat si a partenerilor nostri americani;
 • consultanta gratuita in vederea recuperarii taxelor;
 • asistenta in gasirea celor mai bune oferte pentru bieletele de avion.
 • Curs de limba engleza pe doua CD-uri!

Alte cheltuieli:

 • 35 USD - taxa SEVIS
 • 131 USD - taxa pentru viza si 11 USD taxa pentru codul PIN care se achita la orice sucursala a Bancii Transilvania. Aceasta din urma poate fi platita de mai multi studenti (maxim cinci), fiind posibila programarea tutor in cuantumul minutelor platite cu cei 11 USD.
 • transport: bilet de avion - cu ajutorul partenerilor nostri directi, asiguram preturi foarte avantajoase participantilor Work Experience
 • bani de buzunar

Super oferta! Pentru ca nu toti studentii sint la fel de norocosi, compania Work Experience are vesti bune chiar si pentru cei care nu vor lua viza! Va oferim 50% reducere la unul din programele similare pe care le promovam: Work Experience UK si Work and Travel Grecia, programe pentru studenti, ambele avand costuri foarte accesibile. Pentru aceste programe nu este necesar sa fii student la zi, sa ai note mari si cel mai important: nu este nevoie de viza. Inscrie-te la Work Experience si vara aceasta sigur nu ramai acasa!

 • Experienta pe care ti-o ofera societatea americana din perspectiva pozitiei de angajat al unei companii;
 • Oportunitatea de a-ti imbunatati substantial cunostintele de limba engleza;
 • Dezvoltarea abilitatilor tale de lucru si imbogatirea CV-ului cu experienta internationala;
 • Sansa de vizita Statele Unite ale Americii;
 • Posibilitatea de a-ti face noi prieteni si nu in ultimul rand de a realiza un venit imbinand placutul cu utilul!

Work Experience iti ofera de asemenea un pachet complet de servicii de consultanta, cu personal calificat, incepand de la interviul de selectie in program, asistenta in pregatirea dosarului de viza, cursul de orientare inainte de plecare, asigurare medicala pe perioada calatoriei. Pe langa formularele pe care te ajutam sa le completezi, vei beneficia de sprijinul unui personal calificat care te va indruma de la primii pasi in program pana cand te vei intoarce acasa.

Pentru a obtine viza J1, fiecare participant va primi un certificat de eligibilitate (DS-2019) prin care sponsorul nostru din America, autorizat de catre Departamentul de Stat SUA, certifica eligibilitatea ta in program Work and Travel SUA.

Deoarece dorim sa fiti cat mai pregatiti pentru contactul cu modul de viata si de munca in SUA, va oferim o sesiune de instruire si informare (Orientation) inainte de a pleca, cat si un manual explicit cu multe informatii utile.

Pentru a aplica gratuit la acest program este necesar sa va inscrieti in baza noastra de date, alegand programul "Work and Travel in United States". Inregistrarea gratuita in baza noastra de date, va face posibila vizualizarea profilului d-vostra de catre toti partenerii nostri externi ! Un C.V. complet trebuie sa contina si diplome, calificari, referinte sau alte documente care atesta pregatirea d-voastra profesionala! Vor fi luate in considerare doar aplicatiile ale caror de profile depasesc procentul de completare 50%. Va rugam sa va creati C.V.-uri complete pentru a va facilita obtinerea unor contracte cat mai avantajoase!

De asemenea toti aplicantii vor trebuie sa prezinte un cazier judiciar, adeverinta medicala de la medicul de familie cu specificatia clinic sanatos-apt de munca, adeverinta de la Ministerul Administratiei si Internelor Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea si Evidenta Pasapartelor, care sa ateste daca figurati sau nu cu interdictie legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor!

Pentru mai multe detalii despre ofertele curente, va rugam sa contactati echipa Work Experience.

Noutati

Targ de Joburi pe River Cruises!

Viziteaza Europa de-a lungul luxoaselor vase de croaziera. Work Experience organizeaza interviuri directe cu angajatorii in prima saptamana din luna Aprilie. Aplica acum online!

 

Targ de joburi in industria hoteliera - Grecia

Esti student sau non-student si doresti sa petreci o vara de neuitat in Grecia? Work Experience aduce angajatorii in Romania. Participa la interviurile de la Bucuresti din 27 Februrarie. Plecari imediate.

 

Work and Travel

Locuri de munca pentru studenti: Summer Work and Travel. Porneste cu Work Experience in experienta vietii tale!

work experience

Academic Year

Esti elev ? Studiaza un an intr-un liceu american.

work experience

Internship

Locuri de munca pentru absolventi. Acest program iti ofera oportunitatea inceperii unei noi cariere profesionale in SUA!

work experience

H2B

Locuri de munca pentru cei care nu sint studenti. Lucreaza pana la 10 luni in America prin viza H2B!

work experience

Profesori

Locuri de munca pentru profesori. Poti preda pana la trei ani in SUA. Procesare GRATUITA dosar!

work experience

Au Pair

Locuri de munca ca si Baby Sitter. Traieste experienta americana din interiorul familiilor americane!