Italia: Asistenti medicali, Asistente medicale

Prin programul Asistenti Medicali, avem placerea sa oferim tuturor celor care au specializarea/pregatire de asistent medical sa lucreze pe baza de contract in cadrul sistemul de sanatate italian. Ofertele de munca pentru asisteni medicali sint in cadrul retelelor de spitalele de stat din zona Udine, Genova sau Milano.

Pot participa la acest program persoanele care au studiu de specialitate ca asistenti medicali. Experienta in domeniu precum si cunostiintele de limba italiana constituie un avantaj, insa nu sint obligatorii. Persoanelor care nu cunosc limba italiana la un nivel satisfacator, li se va oferi in Italia un curs gratuit de limba italiana, cu accent pe termenii specifici medicali!

NOU: Din dorinta de a fi cat mai aproape de aplicantii nostri si de a imbunatatii serviciile oferite, partenerii nostri au decis sa oferere tuturor clientilor Work Experience, o remuneratie financiara de 3.5 Euro pentru fiecare ora de curs frecventata!

Mentionam ca acest curs are ca principal scop promovarea examenului de limba italiana ce trebuie sustinut in cadrul Colegiului Asistentilor Medicali din Italia (IPASVI). Durata cursurilor variaza de la o luna pana la doua luni si jumatate, in functie de nivelul cunoasteri limbi Italiene a fiecarui asistent medical. Cursurile se vor tine dupa cum urmeaza:

 • 8 ore de curs pe zi pentru.un total de 28,oo Euro
 • 1- saptamana = 140,oo Euro
 • 2- saptamani = 280,oo Euro
 • 3- saptamani = 420,oo Euro
 • 4- saptamani = 560,oo Euro
 • 5- saptamani = 700,oo Euro
 • 6- saptamani = 840,oo Euro
 • 7- saptamani = 980,oo Euro
 • 8- saptamani = 1120,oo Euro
 • 9- saptamani = 1260,oo Euro
 • 10- saptamani = 1400,oo Euro

Salariul oferit este de 1800 Euro pentru un numar de 36 de ore pe saptamana. La acest salar sint posibile bonusuri si indemnizatii pentru eventualele ore suplimentare!

De asemenea se ofera al 13-lea salar plus concediul legal platit conform legislatiei italiene in viguare.

La sosirea lor in Italia toti aplicantii vor fi asteptati de catre partenerii nostri pentru a li se oferi cazare si dupa caz pregatirea pentru cursul de limba italiana. Acest curs este oferit gratuit tuturor aplicantilor Work Experience!

Cazarea este oferita gratuit pe toata durata cursului de limba italiana, pana la inceperea contractului de munca, dupa care costul acesteia va fi cuprins intre 200 si 300 de Euro pe luna, in functie de specificul fiecarui apartament si numarul de persoane care doresc sa il imparta.

Procesarea dosarului pentru programul "Asistenti Medicali Italia" este gratuita pentru toti aplicantii companiei Work Experience. Aplicantii vor fi responsabili doar pentru plata inscrierii in Federatia Nationala a Colegiilor Asistentilor Medicali Profesionali italiana in suma de 391 Euro. Click aici pentru detalii.

Documente necesare obtinerii "Certificatului de Conformitate" din Romania

Persoanele interesate care sunt in posesia titlurilor de studii ("Certificat de promovare a testelor nationale", "Diploma de bacalaureat", "Certificat de absolvire a scolii postliceale", "Diploma de licenta", "Diploma de master", etc) obtinute in Romania pentru care se intentioneaza solicitarea recunoasterii profesionale in Italia trebuie sa se adreseze direct autoritatilor romane competente pentru eliberarea "Certificatului de conformitate" - vezi Directiva europeana 2005/36/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 07.09.2005 referitoare la recunoasterea calificarilor profesionale. In cazul profesiilor sanitare autoritatea romana competenta sa elibereze "Certificatul de conformitate" este Ministerul Sanatatii din Romania. Detalii pe www.ms.ro sau la unul din telefoanele: +4-021-3072-600 respectiv +4-021-3072500.

Documentele solicitate sint urmatoare:

 • Diploma de bacalaureat,
 • Diploma de studiu: "Certificat de promovare a testelor nationale", "Certificat de absolvire a scolii postliceale", "Diploma de licenta", "Diploma de master", etc,
 • Foaia matricola,
 • Plan de invatamant,
 • Autorizatia de libera practica,
 • Certificat de casatorie (daca este cazul),
 • Copie dupa cartea de munca (daca este cazul),
 • Copie dupa buletin,
 • Cerere de mana pentru solicitarea "Certificatului de conformitate"

NOTA: In afara ultimelor doua documente, toate celelalte trebuie legalizate de catre un Notar Public! Expedierea lor se poate face prin curierat sau posta cu recomandare de primire sau depune personal la sediul Ministerului Sanatatii din Bucuresti. Recomandam depunerea personala care scurteaza timpul de eliberare la aproximativ o luna si jumatate de la data depunerii!

Documentele necesare angajarii in Italia

 • Recunoasterea diplomei de asistent medical sau moasa de catre Ministerul Sanatatii din Italia;
 • Dovada inscrierii la Federatia Nationala a Colegiilor Asistentilor Medicali Profesionali italiana: Detalii pe www.ipasvi.it;
 • Act de identitate valabil;
 • Curriculum Vitae Work Experience Italian CV locuri de munca Italia in limba italiana.

Cei care au deja depuse actele la Ministerul Sanatatii de la Roma, pot fi asistati pentru ridicarea actelor direct de catre partenerii nostri in Italia! Apeland la serviciile noastre, timpul pentru eliberarea certificatului este mult mai scurt. In acest sens avem nevoie de:

 • Documentul primit de fiecare solicitant la depunerea actelor,
 • Copie act de identitate valabil,
 • Scrisoare de delegare pentru depunere/ridicare documente catre Ministerul Sanatatii de la Roma. Va rugam sa ne contactati pentru a va trimite acest formular tip!

De asemenea, beneficiaza de serviciile noastre de depunere si ridicare a documentelor de la Ministerul Sanatatii de la Roma toti cei care sint in posesia "Certificatului de conformitate" eliberat de Ministerul Sanatatii Publice din Romania si nu au apucat sa il depuna la Roma. De la data depunerii in Italia, termenul de eliberare a recunoasterii este aproximativ o luna!

Cei care nu au depus inca actele la Ministerul Sanatatii de la Roma vor trebui sa trimita o cerere tip (click aici pentru model) impreuna cu urmatoarele documente:

 • fotocopia unui document de identitate valabil care sa contina semnatura interesatului;
 • in cazul in care documentatia nu este prezentata direct de catre interesat, acesta poate imputernici o persoana fizica sau o societate care sa prezinte cererea si documentele anexe, care sa urmareasca intreaga procedura de echivalare a diplomei; in acest caz imputernicitul trebuie sa prezinte procura inmanata de interesat, autentificata de autoritatea consulara italiana din Romania, de biroul starii civile italian sau de un notar. In acest sens vi se va trimite un model din partea firmeni noastre.
 • diploma de studiu pentru activitatea solicitata;
 • certificatul de conformitate eliberat de Ministerul Sanatatii din Romania si Autorizatia de Libera Practica.
 • adeverinta care sa ateste ca nu exista abateri de la Codul de Etica si Deontologie Profesionala - eliberat de Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor! Click aici pentru model!
 • documentele de la ultimele trei puncte, specificate mai sus, vor trebui traduse si legalizate in limba italiana. De asemenea este necesara si o copie legalizata in limba romana, a documentelor pentru care ati solictati traducerea.
 • lista tuturor documentelor prezentate, semnata de solicitant. Click aici pentru model!

NOTA: Ministerul Sanatatii de la Roma va transmite informatiile legate de procedura de echivalare la adresa indicata de interesat in cerere. Este, asadar, datoria titularului sa comunice cu rapiditate orice schimbare de domiciliu.

Intregul dosar trebuie sa fie prezentat la Ministerul Sanatatii italian (Ministero della Salute, Direzione Generale delle Risorse Umane e delle Professioni Sanitarie, Piazzale dell Industria 20, 00144 Roma), in fiecare zi de miercuri de la ora 9.00 la 12.00, sau in prima zi de luni din luna.

Documentatia prezentata nu va putea fi restituita.

Pentru a aplica gratuit la acest program este necesar sa va inscrieti in baza noastra de date, alegand programul "Italia - Asistenti medicali". Inregistrarea gratuita in baza noastra de date, va face posibila vizualizarea profilului d-vostra de catre toti partenerii nostri externi ! Un C.V. complet trebuie sa contina si diplome, calificari, referinte sau alte documente care atesta pregatirea d-voastra profesionala! Vor fi luate in considerare doar aplicatiile ale caror de profile depasesc procentul de completare 50%. Va rugam sa va creati C.V.-uri complete pentru a va facilita obtinerea unor contracte cat mai avantajoase!

Pentru mai multe detalii despre ofertele curente, va rugam sa contactati echipa Work Experience.

Noutati

Targ de Joburi pe River Cruises!

Viziteaza Europa de-a lungul luxoaselor vase de croaziera. Work Experience organizeaza interviuri directe cu angajatorii in prima saptamana din luna Aprilie. Aplica acum online!

 

Targ de joburi in industria hoteliera - Grecia

Esti student sau non-student si doresti sa petreci o vara de neuitat in Grecia? Work Experience aduce angajatorii in Romania. Participa la interviurile de la Bucuresti din 27 Februrarie. Plecari imediate.

 

Hoteluri

Locuri de munca in domeniul hotelier!

work experience

Asistenti medicali

Locuri de munca Asistente Medicale, Asistenti Medicali.

work experience

Industrie

Locuri de munca industrie.

work experience

Legislatie

Autorizarea, Licentierea si Exercitarea profesiei de asistent medical